Ремонт на покриви

Давид 0

Темата ремонт на покриви е доста обширна и може да обхваща покриви с най-различни покрития.

Когато обаче я ограничим до покриви на къщи, тогава вече придобиваме рамка, в която да се движим. В този текст ще се насочим точно към тази рамка, защото къщите съставляват най-голяма част от сградния фонд в България и покривните конструкции могат да бъдат лесно класифицирани. 

Преди години, сякаш всички покриви на къщи в България бяха покрити с керемиди. Затова днес, когато разглеждате сайт на фирма за ремонт на покриви, ще видите, че първата услуга, която предлагат е смяна на керемиди на покрив. Те дори не уточняват какви са тези керемиди, а то се подразбира, че са класическите глинени керемиди в топли червени и кафяви нюанси. Когато става дума за друг вид керемиди, то те са ясно означени – например битумни.Днес пазарът на покривни покрития предлага много повече опции. Технологичната база вложена в тях ги прави дълготрайни, издръжливи, сравнително евтини, а това от своя страна променя картата на разпространение в страната. Вече могат да се видят най-различни покриви на къщи, защото собствениците са проявили далновидност и визионерство, за да поръчат нещо различно от традиционното.   

Въпреки това, при избора на покрив за къща, не е препоръчително да се подхожда прекалена експериментално.

Първо, разберете и определете за себе си какъв тип покриви искате. Битумните керемиди днес са сред най-популярните решения, защото са сравнително евтини и лесни за инсталиране. В тестовете за покриви се разкрива, че някои шингли се представят по-добре като цяло, отколкото други, които струват повече пари. Други предоставят красиво напластен вид или се предлагат в разнообразие от цветове. Понастоящем модерните цветове включват светли и меки зелени и сини, бежови и почти бели оттенъци и светлокафяви нюанси. Керемиди от шисти, класически глинени покриви и метални покриви също са добри варианти, но струват повече. Класическите керемиди продължават да се срещат повече, защото отразяват топлината и съвпадат с  традиционния средиземноморски стил и този на балканите. Докато покривите от шисти са по-малко популярен избор. Метални покриви могат да бъдат намерени в цялата страна, но не толкова за къщи, колкото за друг вид постройки. След като сте решили стила на покрива и неговото покритие, проверете уебсайта на производителя този вид керемиди и прочетете препоръките и характеристиките.

Ефективността на всяка една от опциите наистина зависи от уменията на майсторите на покриви, но обикновено всеки вид покрив си има заложен срок на годност. Металният покрив може да издържи 50 години, а покривите от шисти могат да издържат повече от 100, при старателно поддържане и качествено изпълнение. Имайте предвид, че ремонт на покрива е дейност, която се различава от строителството на покрив, а това трябва да обсъдите с изпълнителя. 

Ремонтът налага действия според ситуацията.

Някога може да се наложи новото покритие да бъде положено върху старите битумни керемиди. Друг път трябва да се разруши цялата конструкция. Има вариант за козметичен ремонт на покрива, понякога покривът има нужда само от тенекеджийски услуги. Просто отбележете нуждата от специфичен ремонт при преговорите с фирмата изпълнител и те ще се погрижат за закупуването на материалите, за определянето на цената и за самото изпълнение.

Facebook Comments

Давид

Aвтор на съдържание със страст към писането.