Дрехи за бременни – как да направим правилен избор

дрехи за бремени БГ | evizabg.com България

Бременността е специален период в живота на всяка жена. Много жени прекарват месеци или дори години, подготвяйки се за ролята на майка, но първите неразположения и промени в тялото могат да бъдат доста изненадани. Когато една жена реши да има дете, тя също се съгласява тялото й да претърпи (често много значителни) промени. Това на практика налага закупуването на нов гардероб. На пазара има само няколко марки, които шият дрехи за бременни и една от тях е Евиза. 

Какви дрехи трябва да купуват бъдещите майки?

В тази статия ще Ви дадем насоки в избора, за да бъдете максимално информирани.

От втория триместър

Дрехите за бременни са особено полезни от втория триместър на бременността, когато закръглената форма на корема става ясно видима при повечето бременни жени. Това е периодът, в който детето расте все по-бързо, развиват се отделни части от тялото му и вътрешни органи. Бременната жена трябва да се грижи за здравословното развитие на детето и собствения си комфорт, поради което трябва да носи подходящо облекло. Специални дрехи за бременни или широки, големи дрехи и клинове ще й осигурят комфорт. Много бременни жени също носят своите собствени дрехи, но трябва да помнят да се откажат от много тесни дънки или клинове, които прегръщат корема, защото това се отразява негативно на плода и може да причини проблеми с кръвообращението.

Красиви дрехи за бременни

В днешно време бременните жени вече не са принудени да носят широки, безформени рокли, които изглеждат ласкателни за всеки. Производителите и дизайнерите на облекло за бременни се грижат то да бъде не само удобно и адаптирано към променящите се размери на женския корем, гърди и бедра, но и красиво и модерно. Това са елегантни рокли за бременни, специални туники, блузи, панталони и поли, които подчертават променящата се женска фигура по време на бременност.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Изборът на дамски боти за официални поводи през зимата

По-специално, струва си да изберете дрехи с вложки от гъвкави материали, които ще се простират с нарастващия корем на бъдещата майка. Благодарение на това дрехите ще издържат през цялата бременност, а не само за няколко седмици. Много е важно дрехите за бременни да са изработени от качествени материали, които позволяват на кожата да диша. Изкуствените материали ще накарат бременната жена да се поти много, което няма да има положителен ефект върху нейното благосъстояние, особено в горещите летни дни.

За съжаление, модерните, естетически скроени дрехи за бременни не са от най-евтините, но правят жената красива и цъфтяща, въпреки натрупаните излишни килограми.

Бельо за бременни

Освен в дрехи за бременни, жената, която очаква дете, трябва да инвестира и в добро бельо за бременни. Той ще й служи не само докато чака бебето, но и дълги месеци след раждането. Още по време на бременност можете да закупите удобни сутиени за кърмачки, които удобно ще приютят растящите ви гърди и ще ги поддържат добре, а след раждането ще ви позволят удобно кърмене. Когато купувате сутиен за кърмачки, имайте предвид, че гърдите ви ще се разширят, а след раждането на бебето те могат да се увеличат с още един или два размера поради събирането на мляко в гърдите ви.

Къде мога да купя дрехи за бременни?

Новите маркови дрехи за бременни са голям разход за една бъдеща майка. Ако финансовите възможности на жената позволяват, тя може да закупи пълен гардероб за бременна жена, включващ рокли за бременни, блузи и панталони за бъдещи майки – традиционни и дънкови, в различни цветове и десени. Можете дори да намерите клинове за бременни, топове и елегантни вечерни рокли в магазините, които ще бъдат много полезни за важни поводи, например сватба.
Ако разполагате с по-малък бюджет, винаги можете да разгледате предложенията на магазини за дрехи втора употреба или онлайн аукциони. Благодарение на това употребяваните рокли и панталони за бременни няма да бъдат прекалено голямо финансово бреме. Често можете да намерите дрехи за бременни в много добро състояние и на ниска цена.
Ако искаме да купим дрехи за бременни онлайн, онлайн магазин Евиза е идеален за тази цел, тъй като ие произвеждаме специално за бъдещите майки. В момента само в категорията дрехи за бременни  има голямо разнообразие от модели.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Ето кои са най-посещаваните туристически дестинации през лятото в България

Важно

Дрехите за бременни често се използват от бременни жени от първия триместър, въпреки че на този етап фигурата на бъдещата майка рядко започва да се променя значително. Въпреки това, за жените, които искат да подчертаят и покажат факта, че очакват дете, дрехите за бременни са чудесна помощ.

Rate article
Open Bulgaria:Историята, Културата и Природа
Add a comment