Защо купувачите връщат пратки и как да го предотвратите

България

Връщането на заявени международни пратки е един от най-неприятните моменти при онлайн търговията, но е опция, която защитава правата на клиентите. Всеки търговец, който работи зад граница, се стреми да удовлетвори в максимална степен очакванията на потребителите от различни страни и да ги задържи като верни клиенти, поради което е обяснимо, че един от водещите стремежи е да се сведе до минимум броят на върнатите пратки. За да имате успех в тази посока, трябва първо да познавате добре психологията на потребителите и да изследвате кои са най-честите причини за връщане на международни пратки. Не на последно място, разбира се, от съществено значение е, да работите с качествена куриерска фирма, за да сте сигурни, че винаги ще получите адекватна обратна връзка за начина, по който клиентите в различни страни по света приемат вашите стоки.

Продуктът се разминава с очакванията – това е една от най-честите причини за връщане на международни пратки

Без значение дали става въпрос за грешен размер при дрехи и обувки, за цвят, който не отговаря на предложените на сайта ви снимки или продукт, който не съответства на предварително публикуваните описания – това води до разочарование в клиентите и е честа причина за връщане на международни пратки. За да минимизирате тази тенденция имате няколко полезни хода. Ако продавате дрехи или обувки, посочете подробна таблица с размери, за да може клиентите да се ориентират адекватно. Стремете се цветовете също да отговарят точно на поместените на вашия сайт, като това важи за всеки тип стока. Когато предлагате парфюми или козметика, направете точно и подробно описание на съставките, които те съдържат, за да насочите клиентите си коректно какво точно ще получат, когато поръчат. Никога не създавайте илюзорни очаквания у потребителите, които знаете, че няма да може да удовлетворите. Това не само ще доведе до много върнати международни пратки, но ще отблъсне клиентите от вас дългосрочно, тъй като веднъж осъзнали, че са подведени, те повече няма да ви се доверят.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Актуални новини от Кюстендил и Дупница - информационен портал Кюстендил Net

Гарантирайте лесна подмяна на стоки

Това ще създаде сигурност у потребителите и те с по-голяма готовност ще пазаруват от вас. Опцията за подмяна ще ви спаси и от неприятната възможност за окончателно връщане на стоката, затова гарантирайте подмяна за друг размер или цвят, който отговаря на очакванията на клиента. Когато става въпрос за международни пратки, ще ви струва малко повече от гледна точка на разходите за куриерска фирма, особено ако доставката е за ваша сметка, но поне ще съхраните печалбата си за продадена стока.

Стоката е пристигнала повредена или със закъснение – връщането е задължително

За да сте спокойни, че това няма да ви се случи, поддържайте партньорски отношения с доказана куриерска фирма, която обслужва международни пратки. Един от добрите варианти да откриете доверен партньор е да се свържете с Direx. За всеки търговец е важно да обезпечи сигурността на пратката си и да е убеден, че клиентът ще я получи навреме и в най-добър вид, като това важи с особена сила, когато изпращате международни пратки. Подберете внимателно куриерската фирма, на която ще се доверите, за да нямате съмнение, че стоките ви ще стигнат навреме и в най-добрия си вид до вашите клиенти, за да нямате проблеми с връщане на международни пратки и неприятни оплаквания от потребители. Минимизирайки всички рискове, ще се радвате на отлични и дългосрочни отношения с вашите клиенти, за което важна роля ще изиграе и добрата куриерска фирма – посредник между вас и потребителите!

Rate article
Open Bulgaria:Историята, Културата и Природа
Add a comment