Ingeteam ще достави материалите за нова 250MW централа в Испания

Технологии

Испанският производител на инвертори Ingeteam ще достави своите продукти за 250MW фотоволтаична централа, управлявана от друга испанска компания за слънчеви проекти, Grenergy.

Проектът Tabernas, разположен в пустинята Табернас в южна Испания, в автономната област Андалусия, ще използва 70 броя от инверторите Ingecon Sun 3Power C Series на Ingeteam, разположени в 35 трансформаторни подстанции. След като започне работа, което Grenergy очаква през първата половина на 2025 г., обектът ще генерира 466,6GWh електроенергия годишно.

Ingeteam ще достави инверторите готови за инсталиране като „цялостно решение“. Той каза, че договорът също така ще обхване контролната система и оборудването за пускане в експлоатация на проекта Tabernas.

През февруари Grenergy осигури 175 милиона евро (190 милиона долара) за финансиране на изграждането на проекта Tabernas и друг 47MW проект Jose Cabrera в региона на Кастилия-Ла Манча. И двата обекта ще бъдат част от сделка за продажба с дългосрочно финансиране с Allianz Capital Partners, която беше договорена миналата година.

Jesús Echarte, търговски директор по фотоволтаика в Ingeteam, каза: „Да работиш у дома винаги носи удовлетворение. Този нов договор укрепва доверието на Grenergy в Ingeteam като технолотичен партньор за много от техните проекти.“

Двете компании са работили заедно и преди. През февруари Grenergy обяви, че е подписала сделка с Ingeteam за 1GW слънчева-плюс-съхранение проект в Чили. Намиращ се в пустинята Атакама, обектът ще има 4,1GWh капацитет за съхранение на енергия, когато завърши петте си фази през 2026 г. Grenergy каза, че ще бъде „най-големият“ слънчев-плюс-съхранение проект в света, когато започне да произвежда и съхранява енергия.

Grenergy идентифицира Чили като ключов пазар през ноември миналата година, когато обяви 2,6 милиарда долара план за разширяване на своя слънчев и енергиен складов портфейл до 2026 г.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  ITGStore.bg - вашият портал за продукти за бизнеса

Прочетете тук още новини за фотоволтаици

Rate article
Open Bulgaria:Историята, Културата и Природа
Add a comment