Защо да заслужава да посетите Виетнам

България

Нека да поговорим за такава интересна дестинация като Виетнам. Всяка година тук пристигат около 17 милиона чуждестранни туристи, които искат да прекарат свободното си време с полза. Обърнете внимание на факта, че можете да почивате във Виетнам както през лятото, така и през зимата. През последните няколко години броят на туристите, които посещават тази страна, се е увеличил значително, така че можете да бъдете сигурни, че има всички условия за комфортен престой. Нека разгледаме по-отблизо характеристиките на почивките във Виетнам, за да можете ясно да решите дали трябва да отидете в тази страна или не.

Кога да посетим Виетнам

Ако обичате да мързелувате на топлия пясък и да плувате в морето, тогава спокойно отидете през летния сезон в централната част на Виетнам, където има всички условия за първокласна плажна почивка. Чист пясък, топло море и отлично обслужване – всичко това, за да накара и най-взискателния турист да се чувства комфортно и удобно. Опитните туристи препоръчват да посетите Виетнам и през зимния сезон, когато в цялата си прелест се появяват заливът Халонг и остров Кат Ба. Тези места предизвикват невероятни емоции сред хората от различни краища на света, защото е просто невъзможно да останеш безразличен към такава красива природа. Така че дори да планирате екскурзии до Виетнам през зимата, резервирайте най-добрия хотел и се впуснете в приключение.

Страхотно пазаруване

Тук можете да си купите страхотни дрехи, бижута или храна на добра цена, затова много хора отиват тук просто да си починат и да пазаруват. Особеността на виетнамския пазар е, че цените са невероятно ниски, така че рискувате да пристигнете с много чанти със страхотни покупки. Ако цените здравето и красотата, тогава не се колебайте да си купите продукти на народната медицина.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Счетоводител: Вашият надежден партньор за успех

Кухня и СПА

За тези, които обичат да опитват местната кухня, Виетнам разполага с огромно разнообразие от ястия, които могат да задоволят всички вкусове. Предварително се информирайте къде да отидете на обяд и не експериментирайте с непознати места. Във Виетнам има широка гама от спа процедури, така че освен интересна почивка можете да подобрите състоянието на тялото си. Множество клубове, кафенета и ресторанти, отлично обслужване и вкусна храна – всичко това е, за да може всеки турист да усети атмосферата на почивката във Виетнам. Ако искате да посетите най-интересните и необикновени кафенета, вземете специална брошура с адреси и номера от вашия туристически агент.

Климат

Има държави, в които почивката и настаняването са доста проблематични поради климатичните условия. Във Виетнам температурата през деня и вечерта се различава само с няколко градуса, което е удобно за хора от различни възрасти. Поради това Виетнам е идеална дестинация както за млади семейства с деца, така и за хора в напреднала възраст. Температурата на водата е почти същата като тази на въздуха, но единственият недостатък на виетнамските плажове е вятърът, който вълнува морето.

Интересни екскурзии

Ако обичате да научавате нещо ново за себе си, непременно посетете Виетнам. Именно тук има огромен брой интересни маршрути, които се отличават със своята уникалност. Красотата на местната природа и архитектура няма да остави никого безразличен. Единственото, на което трябва да обърнете внимание, е поръчването на екскурзии. Говорете предварително с вашия екскурзовод по този въпрос, за да решите всичко предварително.

Виетнам със сигурност е една от страните, в които ще искате да се връщате отново и отново!

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Ремонт и подмяна на водопроводни щрангове: 13 въпроса и техните отговори
Rate article
Open Bulgaria:Историята, Културата и Природа
Add a comment