Какво трябва да знаем за монтажа на парно отопление

Подходящо избраният комин е гаранция за качествено отопление през цялата зима. Специалистите по парно отопление съветват да бъдат изграждани плътни и единични тухли, метални инкосови тръби с двойни стени. Така коминът се измазва отвътре и отвън, с прави и гладки стени и по възможност кръгли сечения. За да бъде още по-своевременно и нормално функционирането на една камина с водна риза и горивна камера, сечението на комина трябва да е 18х18 см. Това ако е самостоятелен, или 12х20 см, ако е тип сифонен. Светлият отвор на комина трябва да има площ най-малко около 400 кв. см, задължителна височина. Това се включва от камерата и над 5 м. и трябва да завършва с ветрена шапка.

Комини с типа комини тела, не са практични за моделите горивни камери. От тях винаги се носят неприятни миризми и може да има последици за обитателите на дома. През тях често преминават, заради избиване през порестата им структура. Не трябва и да се създават условия за възникване на пожар в комина, защото това може да доведе до развиване на температура от 1000 градуса и да разруши цялата конструкция на комина.

В случай, че нещо подобно на по-ранен етап е сполетяло вашия комин, то потърсете фирма кърти, за отстраняване на аварии и проблеми.

Отоплението в дома – ако жилището се обитава постоянно, съществуват два варианта за отопление – водно и въздушно.

Горивната камера,която има налична водна риза изисква средства за монтаж и закупуване на цялостна инсталация.

Добре е да се знае, че подаването на редовен ток, за да функционира помпата е от съществено значение.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Най-добрите фирми за дограма в България: Вашият гид

Внимание трябва да е насочено и към това дали в жилището коминът пуши и какво е разположението на всяко едно от помещенията едно спрямо друго

Rate article
Open Bulgaria:Историята, Културата и Природа
Add a comment